Подоляк заявив, що чоловіки призовного віку зможуть оформити документи лише в Україні: «Дистанційних послуг не буде»

  • 12:55
  • 27.04.2024
c42d080-podolyak690

Радник керівника ОП Михайло Подоляк заявив, що чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, зможуть оформити документи лише на території України.

Про це він сказав в інтерв'ю «24 каналу».

За його словами, такий крок влади щодо чоловіків призовного віку – не помста, а вимушений захід країни, яка перебуває у стані війни.

– Я не хочу, щоб засуджували державу, яка шукає будь-які механізми свого виживання і їх використовує. Є очевидне роз'яснення, що сервіс призупинений щодо дистанційного отримання певних документів. Це – нормально. "Дистанційно" – це ж послуга, а не обов'язок держави це робити. Держава зупиняє цю послугу, зважаючи на те, що певні громадяни зупинили свої обов'язки перед державою. І це – нормально, тому я б радив до цього ставитись спокійно, – наголосив Подоляк.

Подоляк заявив, що засуджує людей, які виїхали з України й не прагнуть їй допомагати.

– Тобто ні донатів, ні економічної допомоги, ні протестів, акцій, маніфестацій на вулицях інших країн, коли нам потрібна була допомога. Ні бажання інакше допомогти країні, ні бажання повернутися, попри свій страх, і виконати певний обов'язок, - сказав радник керівника ОП.

При цьому він радить дочекатися додаткових роз'яснень щодо того, як працюватимуть консульські служби після набуття чинності закону про мобілізацію.

– Є абсолютно чітка позиція держави – дистанційних документів не буде. Будь ласка, приїздіть, отримайте ці документи на місці, - резюмував Подоляк.

Новини

9 травня 2024
8 травня 2024