Пес-сапер Альф разом зі своїм наставником розміновують територію Миколаївщини

  • 09:32
  • 09.05.2024
Знімок екрана 2024-05-08 155304

Сапер Євген Шолудько працює зі своїм чотирилапим помічником Альфом вже понад рік. Вони розміновують території Миколаївщини. Сапер-кінолог впевнений, щоб його чотирилапий друг краще працював, його слід мотивувати та заохочувати.

Про це повідомили в ГУ ДСНС області.

«Альф полюбляє гратись м'ячиком, тому за хорошу роботу я завжди даю йому час на забавки. Якщо нехтувати його вподобаннями, то й віддача буде відповідна», - розповідає провідник пса.

Євген зазначає, що значних складностей в кінологічному напрямку розмінування немає, але завжди присутнє переживання за свого чотирилапого друга.

«Альф, як і всі наші мінно-пошукові собаки, натренований та навчений, чітко знає алгоритм роботи. Якщо почув запах вибухівки, ніколи не підійде до місця, а сяде на відстані й так повідомить про небезпеку. Далі — це вже моя задача. Завжди потрібна обережність, бо ніхто не знає, які пастки залишили російські окупанти, коли мінували наші землі», - ділиться сапер-кінолог.

Нагадаємо, притримуватись правил безпеки слід і всім мешканцям країни, особливо деокупованих територій. Якщо ви побачили підозрілий предмет, телефонуйте 101.

Новини

20 травня 2024
19 травня 2024
18 травня 2024