«Може впасти на голову», — миколаївці скаржаться на сухі гілки та дерева в місті

  • 14:27
  • 27.04.2024
Снимок экрана 2024-04-26 в 18.35.44

З початку квітня мешканці Миколаєва почали активно скаржитись на велику кількість сухих гілок та дерева у різних мікрорайонах міста. За їх словами, гілля або ціле дерево може в будь-який момент впасти на людей або автомобіль. У КП «Миколаївські парки» розповіли з чим це пов'язано, а в Адміністрації Інгульського району пояснили, як проводяться роботи по знесенню сухих дерев.

Свої звернення миколаївці публікують у контакт-центрі при Миколаївській міській раді.

Загалом у період з 1 квітня по 26 квітня місцеві мешканці залишили шість звернень з проханням обрізати сухі гілки на деревах у Миколаєві. Ще десять миколаївців написали про необхідність прибрати сухі дерева через ризик того, що воно може впасти з сильним шквалом вітру.

Так, 1 квітня мешканець Миколаєва повідомив, що на перетині вулиць Спаська та Маріупольська ростуть дерева, на яких висять багато сухого гілля. 

Пізніше схоже повідомлення опублікувала мешканка Ірина. За її словами, перед будинком за адресою вулиця Миру, 17 знаходиться дитячий майданчик. Коли там грали діти, піднявся вітер і сухе гілля посипалось на дитину.

«При пориві вітру на дитину посипалися сухі гілки, коли та каталась на гойдалці. Також над гойдалкою висить на дереві зламана гілляка, яка в любий момент може впасти на дітей», — написала мешканка. 

Від сухого гілля на деревах Миколаєва також постраждала місцева мешканка Олена. Так, у неділю 14 квітня, на вулиці Лягіна на особисте авто дівчини впала суха гілка від платану. В результаті на капоті машини з’явились пошкодження. 

«Власник кафе навпроти якого стояв автомобіль сказав, що тут таке трапляється дуже часто. Платани високі, з купою сухих гілок, які можуть будь-який момент нашкодити не лише майну, а й впасти комусь на голову.  Гілка сильно пошкодила автомобіль, погнула і поцарапала капот», — сказала Олена у коментарі «НикВести».

За словами дівчини, щоб відремонтувати автомобіль потрібно орієнтовно 10 тисяч гривень.

Новини

9 травня 2024
8 травня 2024