У Миколаєві суд знову арештовував ексдепутата Єнтіна по справі про привласнення гумдопомоги – мільйонну заставу внесли в той же день

  • 14:27
  • 30.05.2023
Ентин

У Миколаєві суд вже по новій справі про незаконне використання гуманітарної допомоги призначав ексдепутату міськради Владиславу Єнтіну міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з заставою.

Про це повідомляє видання «ПН».

Мова йде про нове провадження, яке почали в січні 2023 року за фактом привласнення благодійних пожертв міжнародного благодійного фонду Fanky Citizens, а саме грошових коштів у сумі 34,2 тисячі доларів США. Також воно стосується електричних генераторів.

Фігуранту інкримінують вчинення злочину, передбаченого частиною 3 статті 201-2 Кримінального кодексу України («Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги»).

Клопотання про арешт підозрюваного з заставою у розмірі чотири мільйони внесли в Жовтневий райсуд ще наприкінці квітня. Проте захисник Єнтіна оспорював підсудність, але апеляційна інстанція повернула клопотання на розгляд в той же райсуд і у п’ятницю, 26 лютого, Єнтіну призначили арешт з заставою 1,073 мільйона гривень.

Нагадаємо, що Єнтіна ще з минулого року в іншому провадженні підозрюють у шахрайстві з використанням благодійних пожертв. За версією слідства, він та його посібник заволоділи 31 ємкістю по 5 тис.літрів і 12 ємкостями по 1 тисячі вартістю понад 8 тисяч гривень - при цьому ці бутлі належали румунській благодійній організації, їх надали для безкоштовного забезпечення мешканців міста питною водою.

Натомість Єнтін зі спільником, як вважає слідство, використовував їх в торгівельних кіосках та для продажу питної води мешканцям міста

Новини

23 квітня 2024
22 квітня 2024