Президент Зеленський обіцяє системне і кадрове реагування на порушення в МСЕК

  • 17:37
  • 22.10.2024
208528-1_large

Президент України Володимир Зеленський анонсував рішення РНБО щодо порушень в медико-соціальних експертних комісіях, які призначають інвалідність.

Про це Зеленський сказав у відеозверненні.

- Провели необхідні підготовчі наради перед РНБО. Багато нових деталей. На жаль, сотні епізодів порушень на різному рівні через нечесну роботу МСЕК. Будуть і системне, і кадрове, і процесуальне реагування, - сказав він.

Нагадаємо, що Служба безпеки викрила керівницю обласного центру медико-соціальної експертизи Миколаївської облради на корупційних схемах для ухилянтів. Під час обшуків у фігурантки виявлено понад 450 тис. доларів та колекцію ювелірних виробів, які вона переховувала за різними адресами. Так, більшу частину вилучених грошей та коштовностей знайдено в помешканні її сина – інтерна медичного вишу, в якого СБУ виявила також російський паспорт.

Також, значний резонанс викликало те, що близько 50 прокурорів в Хмельницькій області отримали інвалідність та значні пенсії. Після цього звільнився прокурор Хмельницької області. У прокуратурах різних областей знайшли десятки керівників з інвалідністю, тому Офіс Генпрокурора України почав перевірку.

Раніше співробітники ДБР викрили керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяну Крупу та її сина Олександра - посадовця управління Пенсійного фонду на незаконному збагаченні. Під час обшуків у них знайшли лише готівкою майже 6 мільйонів доларів США в різних валютах. Також родина Крупи володіє великою кількістю нерухомості. Пізніше у Тетяни Крупи знайшли документи про $590 тисяч у польському банку.

Новини

22 жовтня 2024
21 жовтня 2024