У Миколаєві організували захід психологічної підтримки для родин військових

  • 09:52
  • 21.10.2024
c39c3eb3e2f45bfb

В Миколаєві 19 жовтня відбувся захід "Обійми", на якому жінки-родичі військовослужбовців могли отримати психологічну підтримку. Його організували представники благодійного фонду "Носії добра" та "Радіо М".

Про це кореспондентам Суспільного розповіла організаторка, керівниця благодійного фонду "Носії добра" Марія Перевознюк.

З її слів, такий захід спільно з "Радіо М" організовують в Миколаєві вже вдруге завдяки донатам. На нього за попередньою реєстрацією прийшли 13 жінок.

"Цей проєкт направлений на підтримку жінок, в яких зараз чоловіки на війні. Це можуть бути мами, сестри, доньки, дружини. Це проєкт, в якому ми хочемо "обійняти" — "обійняти підтримкою", "обійняти словом", — говорить Марія.

Під час заходу жінки можуть поставити будь-яке запитання психологу та капелану.

"Зазвичай, жінка звертається з таким запитанням: "Що мені робити далі?" "Що мені робити, коли мій чоловік в полоні?" "Що мені робити, коли мій чоловік загинув?" Вона вже в цьому контексті не дружина, але ще й не вдова", — говорить психологиня Ірина Розлуцька.

Ірина — матір військовослужбовця. Жінка каже, прийшла на захід "Обійми", аби отримати психологічну підтримку. Дізналася про нього від знайомої.

"В стресах цих постійних хотілося б комусь відкритися, поскаржитися, поплакатись. А так тут дуже приємна обстановка", — говорить Ірина.

Ще одна учасниця заходу Тетяна каже, її син загинув сім місяців тому на фронті, тому для неї було важливо отримати поради від психолога.

"Мати ніколи не повірить, що її дитина загинула. Ніколи. Хоч і бачила, хоч і торкалася, але я його чекаю кожен день", — розповідає Тетяна.

Під час заходу капелан Ратмір Гавеля розповів присутнім про те, як віра допомагає впоратися з хвилюваннями. Разом з жінками помолилися за всіх українських військових.

"Ми повинні працювати разом для того, щоб підтримувати цих людей, допомагати їм. І церква зараз продовжує це робити", — зазначає Ратмір Гавеля.

Наприкінці жінкам роздали подарунки. Організаторка івенту Марія Перевознюк каже, планують й надалі, мінімум раз на півроку, проводити подібні заходи.

Новини

22 жовтня 2024
21 жовтня 2024
20 жовтня 2024