Ніко-Баскет стартує в чемпіонаті України – в клубі розповіли про кадрові зміни

  • 11:54
  • 20.10.2024
1ee1eb6dbb9c8bc2cc82243bf0c24881.i999x999x670

Миколаївська команда Ніко-Баскет 19 жовтня стартує в чемпіонаті України з баскетболу у Вищій лізі. Миколаївці розраховують поборотися за медалі першості.

Про це розповів головний тренер Ніко-Баскет Валентин Берестнєв, передає прес-служба ФБУ.

В міжсезоння миколаївці втратили двох гравців стартової п'ятірки. Олександр Гарбар перейшов до БК Рівне із Суперліги, а Максим Штанько влітку захотів приєднатися до лав Збройних сил України, підписав контракт і став на захист Батьківщини.

Також влітку переніс операцію Михайло Мітіріч. Він має довгі терміни відновлення: від пів року до восьми місяців. Не раніше січня очікують на його повернення на майданчик.

- До нас прийшли двоє «великих»: Антон Стуров і Віталій Володін. Обоє – 2004 року народження. Ми спочатку запросили цих баскетболістів зіграти в Молодіжній лізі. Вони добре себе показали на цих змаганнях і допомогли команді виграти перше місце. У підсумку клуб зробив їм пропозиції, які гравці прийняли. 

- Також повернувся наш вихованець Дмитро Лихой, він два роки провів у Прометеї. З цим клубом він виборов право виступати у Суперлізі. Але всім відомо, що Прометей припинив існування, і його гравці стали вільними агентами. Дмитро вирішив повернутися додому та грати за рідний Ніко-Баскет, - розповів Берестнєв.

Четвертий новачок – це легкий форвард Максим Грищук. Минулого сезону виступав за Суми, влітку – за збірну України U-18 з баскетболу 3х3. Також він був у тренувальному таборі молодіжної збірної U-21 із 3х3. 

- Тренерський склад не змінився. Мені будуть допомагати Олександр Цикалюк і Денис Роздобудько – багаторічні партнери та помічники. Сподіваюся, що наш штаб зуміє підготувати таку команду, яка знову зможе поборотися за медалі.

- На жаль, у нашому регіоні, який є прифронтовим, неможливо знайти додаткові гроші, щоб суттєво підсилити команду. Але в межах торішнього бюджету вдалося замінити тих виконавців, які залишили Ніко-Баскет. Не змогли, на жаль, запросити гравців, щоб гарантовано претендувати на перемогу у Вищій лізі та підвищення в класі. Можливо, наступного року щось зміниться, але поки так, - додав головний тренер.

Новини

22 жовтня 2024
21 жовтня 2024
20 жовтня 2024