Найскладніший період літа вже позаду, але зимові перспективи залишаються невизначеними, – «Укренерго»

  • 10:20
  • 27.07.2024
28e5d579319dfc2293b8d9829a9f7b4b.i999x999x670

Ситуація з електропостачанням в Україні поліпшилася, і є підстави очікувати, що найскладніший період літа вже позаду. Ситуація в енергосистемі взимку залежить від того, що буде робити ворог і наскільки успішними будуть його атаки. 

Про це на брифінгу в п'ятницю розказав голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький.

- Ми пройшли такі дуже складні кілька тижнів, і зараз дійсно ситуація покращилася. Це пов'язано з тим, що нарешті спала ця абсолютно аномальна, рекордна спека і відтак зменшилося споживання електроенергії. І також, звичайно, це пов'язано з тим, що вийшли з ремонту певні енергогенеруючі потужності, довгоочікувані, важливі для енергосистеми, які, безумовно, додають нам потужності в енергосистем і скорочують дефіцит, – сказав Кудрицький.

Тому, зазначив він, замість складного режиму три-чотири черги відключень ми маємо одну-дві, які застосовуються залежно від обсягів дефіциту. В деякі години навіть є можливість не обмежувати споживання.

- І якщо не буде якихось нових масштабних пошкоджень електростанцій, то ситуація матиме тенденцію до покращення принаймні в наступні декілька тижнів точно, – сказав голова Укренерго.

Щодо того, наскільки складною може бути ситуація взимку, нині відповіді нема, заявив Кудрицький. Вона дуже залежить від того, якими будуть обстріли і пошкодження енергоб'єктів.

- Чесна відповідь полягає в тому, що ніхто не знає, що буде робити наш ворог і наскільки успішними будуть його атаки. Тому нам треба відштовхуватися від того, що ми повинні максимізувати свою готовність, – пояснив голова енергетичної компанії.

За словами Кудрицького, Укренерго завжди прораховує найгірші сценарії.

- Ми не можемо собі дозволити бути оптимістами. Ми повинні готуватися як оператор енергосистеми до складних сценаріїв, – сказав він.

Новини

7 вересня 2024
6 вересня 2024