Одеська ОДА пояснила, чому дала землю компанії під санкціями Зеленського: їх попросили

  • 07:50
  • 27.07.2024
jyzfn7-c64fe5ff414aa2d0b8cc7066abb49e8f

Одеська обласна державна адміністрація пояснила, на якій підставі виділила землю на кордоні з Румунією компанії підсанкційного бізнесмена Вадима Єрмолаєва.

Після публікації розслідування hromadske щодо виділення цієї землі Одеська ОДА надіслала відповідь на наш запит. 

Санкції проти громадянина Кіпру Вадима Єрмолаєва були запроваджені 23 грудня 2023 року за указом президента. Підставою для застосування санкцій стали дані СБУ. 

Служба безпеки вважала, що Вадим Єрмолаєв ще у 2014 році перереєстрував свій алкогольний бізнес у Криму на підставних осіб і продовжив працювати там, сплачуючи податки до російського бюджету. За рішенням РНБО пану Єрмолаєву було заблоковано активи, заборонено набувати у власність земельні ділянки, орендувати державне чи комунальне майно тощо.

А втім, уже через місяць, у лютому 2024 року, Одеська обласна державна адміністрація здала в оренду на 49 років компанії Єрмолаєва ТОВ «ПОТОКИ» 6 га землі на кордоні з Румунією, просто на березі Дунаю. 

hromadske звернулося до Одеської ОДА із запитом щодо підстав для виділення землі компанії підсанкційного бізнесмена. Відповідь надійшла вже після публікації розслідування. 

«Підставою для видачі відповідних розпоряджень та укладання договору було волевиявлення суб’єкта господарювання, підтверджене доданими до заяви документами, визначеними чинним законодавством», — зазначили в ОДА.

У перекладі з бюрократичної, це означає, що шмат кордону віддали компанії підсанкційного бізнесмена просто тому, що вона про це попросила.

Новини

7 вересня 2024
6 вересня 2024