Через проблеми зі світлом аварії на мережах водоканалу у Миколаєві збільшились у 5 разів, — Дуденко

  • 08:18
  • 03.07.2024
водоканал

За останні кілька місяців через введення графіків відключень кількість аварій на мережах «Миколаївводоканалу» збільшилась упʼятеро.

Про це пишуть «НикВести»

Керівник КП Борис Дуденко каже, що відключення електроенергії для енергозалежних підприємств — це проблема. Зокрема вона проявляється в момент перепідключення мереж на генератори. В цей момент в трубах виникає різний тиск подачі води і провокує масу аварій по місту.

— Ця проблема для всіх відгукується і резонує по-різному. Які наслідки для водоканалу? Для водоканалу насамперед це різниця, що виникає в тиску труб. Я зараз спробую по-простому пояснити. Уявіть, відключили електроенергію, ми перемикаємось на генератор, на іншу лінію. Неважливо. Але у будь-якому випадку це час. І в цей момент потік води зупиняється, потім знову запускається. Ну, і ось, ми маємо багато аварій. Знову ж таки, наші труби і так були не в дуже хорошому стані, солона вода довела їх до ще гіршого. І ось ми маємо зараз дуже-дуже велику кількість аварій, — коментує ситуацію Борис Дуденко.

Посадовець каже, що зараз Миколаїв повернувся в середину 2022-го року, коли по місту була маса поривів, адже вся робота систем та обладнання водоканалу залежить від електрики.

Новини

5 липня 2024
4 липня 2024