OpenAI та американський журнал Time уклали угоду про партнерство

  • 07:17
  • 29.06.2024

OpenAI уклала чергову угоду про стратегічне партнерство зі ЗМІ — на цей раз співпрацюватимуть з американським журналом Time. Суму угоди не розголошують, йдеться на сайті медіа.

З повідомлення відомо, що журналістський контент залучать до продуктів OpenAI, зокрема популярного ChatGPT. Дослідники штучного інтелекту отримають доступ до нинішнього та історичного контенту з архівів за останній 101 рік — саме стільки років журналу.

OpenAI це потрібно, щоб покращити свої продукти та відповіді на запити користувачів у чаті з цитуванням і посиланням на першоджерело. А Time отримає доступ до технологій ШІ-компанії, щоб розробляти продукти для своєї аудиторії. 

«Партнерство з OpenAI сприяє виконанню нашої місії з розширення доступу до достовірної інформації в усьому світі, оскільки ми продовжуємо шукати нові інноваційні способи донесення журналістики Time до аудиторії», — сказав операційний директор журналу Марк Говард.

Цьогоріч на тлі скандалів із порушенням авторських прав штучним інтелектом OpenAI укладала подібні угоди з іншими виданнями та медійними корпораціями. Зокрема з Financial Times, The Associated Press, власницею Wall Street Journal  News Corp. Торік угоди уклали з  французьким медіа Le Monde й іспанською компанією Prisa Media. 

У травні цьогоріч вісім провідних американських ЗМІ подали в суд на компанії OpenAI та Microsoft. До звинувачень долучилися щоденні газети, які входять до медіагруп MediaNews Group і Tribune Publishing, які зі свого боку належать нью-йоркському інвестиційному фонду Alden Global Capital. 

Новини

1 липня 2024
30 червень 2024