Допомога постраждалим від війни: Миколаївська ОВА та Project Hope підписали Меморандум про співпрацю

  • 13:26
  • 27.06.2024
449176008_860496856112129_6494871586409129311_n

У середу, 26 червня, між Миколаївською обласною військовою адміністрацією та представництвом Project Hope – The People-to-People Health Foundation, inc. в Україні підписано Меморандум про співпрацю.

Метою Меморандуму є розвиток довгострокового і ефективного співробітництва у напрямку допомоги населенню, що постраждало від воєнних дій.

Документ підписав начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім та регіональний директор, керівник представництва Project Hope в Україні Джорджіо Тромбаторе.

Джорджіо Тромбаторе зазначив, що їх організація була однією із перших, яка після початку повномасштабного вторгнення відреагували на гуманітарну кризу в Україні, і в результаті чого підтримала понад 400 різних установ, в тому числі й з Миколаївщини, забезпечивши їх необхідною гуманітарною допомогою.

«Наразі в Миколаївській області наша організація координує три мобільні медичні бригади, а також, у рамках програми підсилення та надання допомоги лікарів, підтримує сім закладів охорони здоровʼя. Крім того, півтора року тому у Миколаєві ми відкрили центр психосоціальної підтримки, яким уже було надано понад 5000 консультацій», – підкреслив він.

Своєю чергою стратегічний директор Project Hope в Україні Іван Сироватко додав, що натепер команда організації розпочинає ремонтні роботи реабілітаційного відділення КНП «Обласна клінічна лікарня» Миколаївської обласної ради.

«В умовах війни українська система охорони здоровʼя є досить вразливою. Вона стикається як з наслідками ворожої агресії, так і з бюджетними обмеженнями. Тому ми намагаємося не лише надати українцям доступ до безоплатної первинної медичної допомоги, а й сприяти соціальній інтеграції найбільш вразливих та незахищених верств населення», – наголосив Іван Сироватко.

Новини

30 червень 2024
29 червень 2024