Фонд держмайна про підготовку до продажу МГЗ з аукціону: «Провели огляд, готуємось до реалізації»

  • 13:26
  • 29.06.2024
291098_667e9fc2ee6988_18881449

У Фонді державного майна почали підготовку до продажу з аукціону Миколаївського глиноземного заводу, що належав російському олігарху Олегу Дерипасці. Однак назвати терміни, коли підприємство вдасться реалізувати в ФДМУ не можуть.

Про це на брифінгу 28 червня сказав заступник начальника Регіонального відділення ФДМУ по Одеській та Миколаївській областях Олег Сокол, пишуть «НикВести».

Минулого року тодішній очільник Фонду держмайна, а зараз — міністр оборони України Рустем Умєров заявляв, що на підготовку заводу до приватизації потрібно від 60-90 днів. Зазначимо, що Україна завершила процес націоналізації заводу три місяці тому, у березні 2024 року.

Однак станом на червень 2024 року ФДМУ ще займається прийняттям активу на баланс держустанови. 

— Станом на зараз Фонд розпочав проведення робіт по прийняттю цього активу на свій баланс, а далі будуть вирішуватися питання щодо його реалізації, терміни реалізації я вам назвати не можу. З Фондом держмайна виїжджала комісія, було проведено огляд усіх обʼєктів нерухомості та найбільш вагомих обʼєктів рухомого майна, обладнання та транспорту. Фонд готується до прийняття цього активу і будемо далі приймати заходи для його реалізації, — сказав Олег Сокол.

Крім того, як раніше писали, попри націоналізацію, директором Миколаївського глиноземного заводу досі значиться російський менеджер Віктор Кожевніков.

Віктор Кожевніков формально досі очолює МГЗ, скриншот з YouControlВіктор Кожевніков формально досі очолює МГЗ, скриншот з YouControl

«НикВести» запитали у Олега Сокола, чому ФДМУ до цих пір не змінив відомості про директора підприємтсва. Він припустив, що Фонд ще не встиг оновити дані у реєстрі державного майна.

— На скільки я знаю, там виконуючий обовʼязки Олексій Медвідь. Був проведений огляд обʼєкта, де я також брав участь, то представляв підприємство саме Олексій Медвідь. Мабуть, ще не внесені зміни саме до реєстру, бо по факту там інший директор, — сказав Олег Сокол.

Як раніше писали «НикВести» на цей час, згідно з рішенням Загальних зборів, обов'язки генерального директора виконує Олексій Медвідь, провідний інженер з експлуатації обладнання декомпозиції, про що ФДМУ повідомив у відповіді на наш інформаційний запит. Чоловік фактично керує заводом ще з 1 червня 2022 року.

Зазначимо, що Миколаївський глиноземний завод є найбільшим об'єктом націоналізації в Україні. До повномасштабного вторгнення він належав російському олігарху Олегу Дерипасці. 

Новини

2 липня 2024
1 липня 2024