В екстремальних умовах та у режимі підвищеної небезпеки — як працюють водолази-сапери ДСНС на Миколаївщині

  • 10:53
  • 27.06.2024
IMG_7712

Жодне обстеження та очищення водної акваторії не можливе без них — головних героїв підводного розмінування — водолазів-саперів.

Сьогодні вони мають на озброєнні сучасну техніку та оснащення, які дійсно суттєво полегшують виконання завдань за призначенням, але саме їх внесок у процес очищення водойм найголовніший, повідомляють в ГУ ДСНС області.

Щоб не знайшли на дні річок та озер дрони чи ехолоти, знищують на місці або підіймають на суходіл вибухонебезпечні предмети саме вони — водолази ДСНС.

Вони працюють в екстремальних умовах та у режимі підвищеної небезпеки, адже багато із сучасних боєприпасів облаштовані ворогом пастками, спрямованими та ураження живої сили, російські окупанти вдаються до усіх можливих підступних дій, серед яких мінування снарядами у пластикових корпусах, використання саморобних або модифікованих снарядів, і як вплине на всі ці боєприпаси вода невідомо.

Але наші водолази бачать снаряди там, де людське око не зможе роздивитись навіть свого силуету. Вони сміливі приймати рішення про те, як краще знищити боєприпаси аби якомога менше нашкодити природному середовищу. Вони сміливі занурюватись у воду, яка мистецькі ховає під своєю ковдрою різні небезпеки.

Вони — водолази ДСНС — майстри в підводному розмінуванні, що повертають безпеку до річок та озер.

Новини

30 червень 2024
29 червень 2024