Депутати Миколаївської облради хочуть перевірити укриття у лікарнях

  • 08:18
  • 26.06.2024
290866_667a62bf0c7b07_83915731

Депутати Миколаївської обласної ради хочуть провести перевірки стану захисних споруд в медичних закладах.

Створення групи, яка проведе перевірки, погодили під час засідання комісії з питань медицини, пишуть «НикВести».

Питання про перевірки підняла депутатка Світлана Федорова, яка раніше показала, як виглядає укриття в обласній дитячій лікарні. Вона заявила про необхідності проїхатись по закладам, щоб перевірити стан сховищ та обізнаність пацієнтів і штату лікарні своїх дій в разі повітряної тривоги.

У відповідь на це керівник закладу Олександр Пліткін показав фото з облаштованого укриття та заявив, що посадовці неодноразово оглядали медзаклад, а тому, якби були нарікання, він би вже про це знав.

— У нас неодноразово в лікарні були і замміністра, і благодійні фонди, і десятки разів був в нас Юрій Ісайович. В черговий раз ми оглядали приміщення, в нас навіть є фотографії. Я думаю, що якщо депутату надходили якісь повідомлення про порушення в плані відвідування сховища, це мало бути негайно повідомлено директору закладу. А накопичувати скарги — це злочин, — сказав Олександр Пліткін.

— Я запропонувала одразу після комісії поїхати по декількох закладах і перевірити. Подивитись не на красиві фото, які ви показуєте, а зайти на третій, четвертий поверх і спитати у пацієнтів, яким ви, до речі, забороняєте покидати палати під час тривоги, куди вони йдуть під час тривоги? Запитати у персоналу, — відповіла Світлана Федорова.

— Я не буду ці дурниці коментувати. Ми з початку війни перебували в укриттях. Люди приходили до нас з довколишніх будинків, — зазначив Олександр Пліткін.

При цьому інші депутати підтримали ідею щодо перевірок, зауваживши, що безпека людей, що знаходяться на території лікарень найпріоритетніше наразі питання.

— Я підтримую Світлану Федорівну. В неї дуже раціональна пропозиція. Це питання, яке турбує всіх нас. Я за те, щоб провести без попередження перевірки, але зараз особисто я не можу бути присутня. Я б дійсно хотіла би побачити, чи є якісь укриття в опорних лікарнях. Під час тривоги не тільки хворі спускаються, але й жителі і пацієнти, — сказала під час комісії депутатка Олена Масалітіна.

Підтримала ініціативу і голова комісії Ірина Шабільянова, однак наголосила на тому, що ні час перевірок, ні точні локації, де їх будуть проводити, не будуть оприлюднювати в мережі.

Рішення підтримали 4 з депутатів, Олександр Пліткін утримався.

Новини

28 червень 2024
27 червень 2024