У Миколаєві займуться розвитком електрозарядної інфраструктури – на реалізацію програми необхідно ₴6,2 мільйона, але коштів поки не виділяли

  • 12:55
  • 28.06.2024
9557624-electric-cars

Депутати Миколаївської міської ради затвердили Програму розвитку електрозарядної інфраструктури у місті на 2024-2028 роки.

Відповідне рішення було прийнято у четвер, 27 червня під час засідання сесії.

Перший заступник директору Департаменту ЖКГ Ігор Набатов пояснив, що програма приймається на виконання вимог Закону України "Про удосконалення електрозарядної інфраструктури". Визначено, що органи місцевого самоврядування мають приймати відповідні програми на місцевому рівні.

За його словами, вже підписано меморандум з ТОВ "Миколаївська елекропостачальна компанія", за умовами якого міська влада бере на себе зобовʼязання всіляко забезпечувати юридичні та інші механізми, щоб електрозарядна інфраструктура розвивалась у місті.

— На сьогоднішній день кілька зарядних станцій починають монтуватись на декількох обʼєктах приватної власності. А щоб почати цей процес на обʼєктах комунальної власності треба затвердити цю програму, – пояснив Набатов.

В програмі передбачено заходи, які потребують фінансування з боку місцевого бюджету, але Ігор Набатов зазначив, що поки що немає необхідності у їх реалізації та виділенні коштів. На його думку, спочатку слід приділити увагу юридичним аспектам, зокрема, виділенню земельних ділянок під розміщення цих станцій. 

Згідно з паспортом програми на її реалізацію необхідно 6 мільйонів 250 тисяч гривень. Йдеться про розробку порядку надання в тимчасове користування окремих елементів благоустрою комунальної власності для встановлення станцій зарядки електротранспорту та порядку нарахування оплати за користування цими станціями, встановлення цих станцій, встановлення відповідних дорожніх знаків та інші заходи.

У підсумку, 28 депутатів підтримали відповідний проєкт рішення.

Новини

30 червень 2024
29 червень 2024