Миколаївські депутати звернуться до Зеленського щодо перейменування Ленінського суду

  • 13:26
  • 28.06.2024
4b0bf6a40b8230df3b6b82887e1124fe.i600x378x469

Юридичний департамент Миколаївської міськради підготує проект рішення, що стосується перейменування Ленінського районного суду в Миколаєві. Його винесуть на наступну сесію.

Про це йшлося під час засідання сесії Миколаївської міськради 27 червня, пишуть «НикВести».

З такою пропозицією до колег звернувся депутат від партії «Пропозиція» Максим Коваленко.

— Щодо Ленінського районного суду, ми живемо в Україні і такі поняття мають відходити в минуле. В Україні проект закону про реорганізацію та ліквідацію суду вносить до закону лише Президент. Прошу Олександра Федоровича (Сєнкевича, — прим.) надати протокольне доручення юридичному департаменту підготувати проект рішення щодо звернення депутата Миколаївської міської ради до Президента з наступними пунктами: 1)Просимо ініціювати проведення консультацій Вищою радою правосуддя щодо перейменування судів, які носять радянські та російські назви. 2)На основі консультацій внести до Верховної Ради України законопроєкт про перейменування судів, назви яких повʼязані з радянською та російською ідеологією, — сказав Максим Коваленко.

Миколаївській міський голова Олександр Сєнкевич зазначив, що це питання неодноразово підіймалося депутатами міськради, однак не доходило до прийняття конкретних рішень.

— Надаю протокольне доручення юридичному департаменту підготувати даний проект рішення на наступну сесію, пройти комісії та винести його на голосування, — сказав Олександр Сєнкевич.

Зазначимо, що у 2016 році назва Ленінського району міста Миколаєва була перейменована на «Інгульський» в рамках закону про «декомунізацію» в Україні. Однак пізніше установі повернули колишню назву. 

Новини

30 червень 2024
29 червень 2024