Забезпечення енергетичної стійкості Миколаївщини: Кім зустрівся з Послом Німеччини в Україні

  • 14:57
  • 28.06.2024
449107159_861211132707368_214503129301809175_n

У четвер, 27 червня, начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Мартіном Єґерем.

Під час зустрічі сторони обговорили подальшу співпрацю у сфері фінансування закупівлі додаткових джерел генерації електричної й теплової енергії, а також попередні домовленості з німецькими партнерами, досягнуті на Конференції з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference – 2024) у Берліні.

Очільник області подякував за підтримку України, зокрема, й Миколаївщини з боку Німеччини та наголосив на важливості забезпечення енергетичної стійкості регіону.

«Завдяки співпраці з німецькими партнерами ми не лише модернізуємо інфраструктуру Миколаївщини, але й зробимо її більш стійкою до майбутніх викликів. Впровадження додаткових джерел генерації енергії, таких як когенераційні установки, забезпечить більшу надійність нашої енергосистеми», – сказав він.

Мартін Єґер підтвердив готовність ФРН продовжувати підтримку та фінансування енергетичних проєктів в Україні.

«Німеччина залишається надійним партнером України. Ми готові сприяти впровадженню нових технологій у сфері генерації енергії та підтримувати інноваційні проєкти», – сказав він.

Крім того, керівник ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов розповів про підготовку до наступного опалювального сезону й переваги встановлення когенераційних установок для забезпечення стабільного його проходження.

Зазначимо, що до зустрічі також долучилися заступник начальника Миколаївської ОВА Микола Марінов, позаштатний радник першого заступника начальника ОВА Дмитро Тарасенко, директор департаменту економічного розвитку та регіональної політики ОВА Олександр Корольов.

Нагадаємо, що Нижньою Саксонією виділено два млн євро на допомогу Миколаївській області у 2024 році та передано 10 автомобілів Multivan від «Volkswagen AG» для перевезення дітей у сільській місцевості.

Крім того, Миколаївська область одна з десяти, де реалізується Спеціальна програма допомоги Україна/ЄС стійким регіонам (SAP). Це один із проєктів, які Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) реалізує в Україні. Його метою є підтримка уповноважених урядових і неурядових установ у вибраних областях України для надання послуги на основі потреб для базового догляду та захисту населення.

Зокрема, новим компонентом проєкту SAP є відкриття кол-центрів при лікарнях. У травні 2024 року проєкти реалізовано у двох лікарнях регіону, де також проведені інфраструктурні роботи.

Серед іншого – чотири громади забезпечені лабораторно-діагностичним обладнанням для центрів первинної медико-санітарної допомоги, у шести створено Центри соціально-психологічної допомоги при закладах соціального захисту населення, збудовано модульну лікарню тощо.

Новини

30 червень 2024
29 червень 2024