У Миколаєві комунальники приводять до ладу зливову каналізацію

  • 09:19
  • 28.06.2024
imgonline-com-ua-Resize-N3dAb6lLIbavE

У Миколаєві проводять роботи з очищення зливової каналізації. За це відповідає комунальне підприємство «ЕЛУ Автодоріг». Також його бригади відновлюють колектор, пошкоджений після одного з російських обстрілів.

Детальніше дивіться у сюжеті телеканалу «МАРТ».

Зливова каналізація – так звана «невидима» частина міської інфраструктури, котра забезпечує важливу функцію – відвід дощової води. 

- Тривають роботи по відновленню та очистці труб. Там, де труби не зруйновані, а просто забиті, ми працюємо каналопромивною технкою. Ми хочемо, щоб вони працювали на повну потужність, – розповів директор КП «ЕЛУ АВТОДОРІГ» Віталій Шевченко.

Одним з об’єктів, де наразі підприємство проводить роботи, є зливовий колектор, котрий забезпечував відвід води для одного з мікрорайонів міста. Комунікація була серйозно пошкоджена внаслідок російського удару по Миколаєву, однак виявити це вдалося не одразу.

- Ми не могли певний час дістатися цієї локації – були певні застереження щодо роботи. Але після того, як інші служби відпрацювали свою частину, дорога відкрилася і нам, – поділився в. о. головного інженера Денис Барашковський.

Наразі фахівці «ЕЛУ Автодоріг» повністю обстежили місце та приступили до ліквідації наслідків руйнування системи зливу.

Через брак фінансування пріоритетними для «ЕЛУ Автодоріг» є роботи з очищення «ливнівок». Однак на підприємстві є план щодо реалізації двох більш масштабних проєктів.

- Сьогодні ми працюємо над питанням Намиву, а саме поліпшенням сходу води для вулиці Лазурної. Зараз працюють проєктанти, ми шукаємо рішення. Також викликом є «Дормашина» – канал не завжди спроможний прийняти ту кількість дощів, яка випадає, – додав Віталій Шевченко.

На підприємстві закликають містян дбайливо ставитися до зливових споруд задля уникнення негативних наслідків.

Новини

30 червень 2024
29 червень 2024