Ази безпечної поведінки для дітей: до дитячого табору відпочинку завітав мобільний клас безпеки

  • 08:31
  • 24.06.2024
448824471_780465684277750_7864026800193106539_n

Поліцейські разом із надзвичайниками продовжують навчати дітей важливим правилам безпеки життєдіяльності за допомогою пересувного класу безпеки. Цього разу мобільний клас безпеки побував у дітей, які відпочивають у  літньому таборі «Пелагеївський» Софіївської громади.

Для школярів молодших класів ювенальний інспектор поліції та працівник державної служби з надзвичайних ситуацій провели інтерактивне заняття з правил безпеки під час перебування у школі та на вулиці.

Ювенал нагадав основні правила дорожнього руху. Пояснив, що переходити проїжджу частину потрібно лише по пішохідному переходу, і разом з тим бути максимально уважним та  у жодному разі раптово її не перебігати, особливо, під час наближення транспортного засобу. Наголосив на необхідності використовувати на одязі світловідбиваючі елементи, аби в темну пору доби бути більш помітними для інших учасників дорожнього руху. 

Аби діти не потрапили у автопригоду, поліцейський нагадав про безпечне користування велосипедами та самокатами. При цьому зауважив, що на цих транспортних засобах виїжджати на проїжджу частину доріг дозволяється лише із 14-річного віку.
Рятувальник навчав правилам мінної безпеки та продемонстрував макети різноманітних вибухових предметів і пристроїв, розповів де вони можуть знаходитись та яку загрозу несуть для життя та здоров’я. 

Разом правоохоронці нагадали алгоритми дій у разі виявлення таких предметів та задавали тематичні загадки з мінної безпеки, на які діти активно давали відповіді.

А щоб заняття було цікавим  та веселим, діти гасили умовну пожежу, долаючи при цьому смугу перешкод та вчились в'язати рятувальні вузли. Наприкінці зустрічі кожна дитина отримала у подарунок тематичні книжечки «Вартові безпеки» та «Суперкоманда».

Новини

28 червень 2024
27 червень 2024