Сєнкевич розповів про перспективи реалізації проєкту з відновлення водопостачання в Миколаєва

  • 08:18
  • 22.05.2024
сенька

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич під час брифінгу розповів про роботу з відновлення водопостачання в місті.

Він нагадав, що на останній сесії міськради депутати виділили кошти на запуск проєктів з будівництва водогону.

Також днями були телефонні перемовини з Агенцією відновлення державною та місцевою, в яких також брали участь представники Держводагентства, Мінекології та міські служби і КП.

«Під час цієї зустрічі обговорили план дій щодо оголошення закупівель. Будівництво нового трубопроводу буде іти за принципом проєктуй-будуй. Зараз потрібно вибрати технічного консультанта», - розповів мер.

Що стосується звільнення міністра інфраструктури України Олександра Кубракова, то Сєнкевич зазначив, що поки це не позначається на реалізації проєкту. Але, можливо, в подальшому це може вплинути на терміни і затягнути їх.

«Але, сподіваюсь, що ми зараз працюємо над системними рішеннями, які не будуть залежати від окремих осіб», - додав мер.

Що стосується перемовин із закордонними партнерами, вони більше стосуються мереж водопостачання всередині міста: тобто не подачі води, а її розподілення, тому що солона вода сильно шкодить системі.

Сєнкевич говорить, що наразі мова не іде про конкретні суми — партнерам пояснюють, що місто не має грошей для оплати послуг. Тож шукають можливість реалізації проєктів за допомогою грантів та благодійних фондів.

Новини

16 червень 2024
15 червень 2024
14 червень 2024