Передай вогонь Перемоги: у Миколаєві відзначили Всеукраїнський Олімпійський день

  • 12:55
  • 22.06.2024

Щорічно 23 червня в Україні відзначається Всеукраїнський Олімпійський День.

Цього року він проходить під гаслом «Передай вогонь перемоги!» та присвячений участі національної збірної команди України в Іграх XXXIII Олімпіади, які відбудуться з 27 липня до 11 серпня у Парижі.

У пʼятницю, 21 червня, напередодні свята у Миколаєві відбулися урочистості, участь у яких взяли перший заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Георгій Решетілов, секретар Миколаївської міської ради, голова регіонального відділення Національного олімпійського комітету України в Миколаївській області Дмитро Фалько, кращі спортсмени Миколаївщини та жителі міста.

На початку заходу Георгій Решетілов звернувся до присутніх з вітальним словом, наголосивши на тому, що Миколаївщина пишається кожним, хто робить будь-який вклад у розвиток спортивного майбутнього нашої держави.

«Вітаю всіх зі святом! Дуже радий сьогодні бачити стільки активних, молодих, спортивних юнаків та дівчат. Сподіваюся, що цьогорічні олімпійські ігри стануть новим поштовхом у розвитку олімпійського руху не тільки на Миколаївщині, а й в усій Україні», – додав він.

В рамках події спортсмени Миколаївщини продемонстрували свою майстерність з тих видів спорту, у яких 2024 року здобули нагороди на міжнародних змаганнях. Зокрема, з фехтування, художньої гімнастики, баскетболу, черлідингу, волейболу та боксу.

Після чого представники СДЮСШОР з легкої атлетики провели спортивні естафети, участь у яких взяли всі охочі й отримали за це подарунки та смаколики.

Крім того, по завершенню заходу кожна спортивна школа міста отримала у подарунок м'яч від Національного олімпійського комітету України в Миколаївській області.

Зазначимо, що до заходу також долучилися начальник управління молоді та спорту Миколаївської ОВА Михайло Ніколаєв, начальниця управління у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради Ірина Бондаренко та голова адміністрації Центрального району Миколаївської міської ради Олександр Береза.

Новини

28 вересня 2024
27 вересня 2024