З бюджету Миколаєва виділили більше 57 млн на підтримку армії

  • 08:51
  • 29.03.2024
unnamed_302

У Миколаєві сьогодні, 28 березня, під час засідання сесії міськради розглянули питання про внесення змін до бюджету міста на 2024 рік. Про це повідомили в міськраді.

Як пояснила директорка департаменту фінансів Віра Святелик, пропонується збільшити видатки на 50 мільйонів гривень з вільного залишку і розподілити їх на територіальну оборону, а також Сили безпеки та оборони.

«З 50 мільйонів 40 ідуть як внески до статутних капіталів комунальних підприємств міста, 8900 млн — кошти, передбачені на заходи територіальної оборони у виконавчому комітеті, який по листах-зверненнях від військових частин буде робити закупівлю необхідних товарів та матеріально-технічного забезпечення для військових та передавати їм подальшим рішенням сесії. І 1,1 млн — це кошти субвенції з місцевого бюджету державному, а саме кошти для ТЦК, які були надані минулого року, але у них змінився напрямок використання і вони повернули їх. Тож вони просять надати ще раз цю субвенцію, щоб використати її на інші цілі», - пояснила директорка департаменту.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич додав, що днями отримав листа від голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма з приводу надання субвенції обласному бюджету на виконання завдань, пов'язаних з обороною міста та області. У зв'язку з тим, що гроші минулого року не були використані, вони повернулись до міського бюджету, про що ми маємо підтвердження казначейства. Тож мер запропонував внести зміни до проєкту рішення, врахувавши повернення субвенції в розміні 7 мільйонів 647 тисяч 200 гривень.

Під час голосування депутати одноголосно підтримали внесення змін до бюджету.

Новини

27 квітня 2024
26 квітня 2024