У Миколаєві відзначили 80 річницю визволення міста від фашистських загарбників

  • 08:31
  • 29.03.2024
IMG_9006

Миколаїв сьогодні, 28 березня, відзначає 80 річницю визволення міста від фашистських загарбників. На жаль, вже третій рік поспіль цей день проходить під час боротьби з новим ворогом — російським окупантом.

Але Миколаїв, виборовши кілька десятиліть назад свою свободу, зараз також з вірою в перемогу стоїть за незалежність країни та її мешканців.

В цей день до меморіалу на честь героїв-десантників квіти поклали Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, його заступники Віталій Луков, Сергій Коренєв, Юрій Андрієнко та Анатолій Петров, начальники міських управлінь, а також заступники голови Миколаївської ОВА Георгій Решетілов та Юрій Гранатуров, очільник обласної ради Антон Табунщик. Вшанувати пам'ять визволителів міста прийшли також представники ветеранських організацій та небайдужі містяни.

«Вже третій раз під час повномасштабного вторгнення ми збираємось, щоб згадати тих, хто віддав своє життя задля свободи та визволення Миколаєва від загарбників. Це є ще одним підтвердженням, що в Миколаєві немає жодних нацистів, ми пам'ятаємо наше минуле, наших героїв, ми поважаємо їх, як будемо поважати тих хлопців та дівчат, які сьогодні стають на захист нашої держави та захищають нас від нового загарбника», - відзначив Олександр Сєнкевич.

Схиливши голови, присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять тих, хто 80 років назад відстояв місто від фашистських загарбників.

Також квіти поклали до вічного вогню, який символічно був обкладений окопними свічками як символом боротьби Миколаєва за свободу.

Новини

27 квітня 2024
26 квітня 2024