Лукашенко заявив, що причетні до стрілянини під Москвою рухались до кордону з Білоруссю, але потім «розвернулись»

  • 07:30
  • 27.03.2024
84861c4-lukashenko--1-

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що підозрювані у вчиненні стрілянини в підмосковному «Крокус Сіті Холі» рухались до кордону з Білоруссю, але зрештою рушили до кордону росії з Україною. 

Про це він сказав на пресконференції, пише білоруське державне агентство «БелТа».

За його словами, «куратори» підозрюваних «розуміли, що до Білорусі заходити не можна», бо в країні, мовляв, відразу запровадили посилений безпековий режим. Лукашенко розповів, що в Білорусі залучили сили МВС, КДБ та військових, а також виставили пости на дорогах.

– Тому вони до Білорусі ніяк не могли зайти. Вони це бачили. Тому відвернулися та пішли на ділянку українсько-російського кордону, — заявив Лукашенко. Він також додав, що протягом усієї операції із затримання підозрюваних, росіяни й білоруси «ефективно та злагоджено» співпрацювали.

За його словами, тільки-но очільники рф і Білорусі дізнались, що підозрювані рухаються у напрямку Брянська, вони домовились, що заблокують свої ділянки ймовірного руху стрільців. 

– Ми зідзвонювалися. Я в нього (в путіна — ред.) питаю: "Ще щось треба?" — "Ні. Все нормально". — Він у мене запитує: "Допоможеш закрити [кордон]? — "Допоможу. Все робимо"», — передав Лукашенко свою розмову з керівником росії володимиром путіним.

Нагадаємо, раніше білоруський посол у росії Дмитро Крутой теж заявляв, що спецслужби країни допомагали рф спіймати підозрюваних у стрілянині під Москвою, які могли тікати, імовірно, через білорусько-російський кордон.

Проте глава рф володимир путін казав, що стрільці після вчинення стрілянини рухалися в бік України, а українська сторона нібито приготувала «вікно» на кордоні, щоби прийняти підозрюваних.

Новини

27 квітня 2024
26 квітня 2024