Придбав OSB-плити по завищеній ціні: оголосили підозру колишньому директору КП у Херсоні

  • 12:55
  • 18.03.2024
hncfnamaonhokabmjzq5

Колишній директор одного з комунальних підприємств Херсона у січні 2023 року уклав договір на постачання OSB-плит — і витратив зайві майже 750 тисяч гривень.

Як повідомляє поліція Херсонської області, на той час 47-річний чоловік очолював у Херсоні комунальне підприємство. Він уклав договір з однією з херсонських фірм на постачання 4190 листів «OSB плити». Сума договору склала майже 2,5 мільйони гривень. Керівник КП скористався правом здійснювати під час воєнного стану закупівлю необхідних товарів без проведення тендеру. В результаті уклав угоду з постачальником, у якого вартість за одиницю будівельного матеріалу була значно вище за ринкову. Внаслідок цього з державних коштів було витрачено зайві майже 750 тисяч гривень.

Слідчі кваліфікували протиправні дії експосадовця за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України. Тобто – розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах, в умовах воєнного стану.

Нині за погодженням із обласною прокуратурою йому повідомили про підозру. Вирішується питання про обрання зловмиснику запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Повідомили про підозру колишньому директору комунального підприємства у ХерсоніПовідомили про підозру колишньому директору комунального підприємства у ХерсоніФото: Поліція Херсонської області

Новини

27 квітня 2024
26 квітня 2024