Суд заарештував майно ексгендиректора заводу «Зоря»-«Машпроект»

  • 16:29
  • 08.03.2024
andrij-xomenko_large

Вищий антикорупційний суд наклав арешт на майно колишнього генерального директора державного підприємства «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря»-«Машпроект» Андрія Хоменка та його дружини. НАБУ і САП підозрюють його у заволодінні коштами заводу.

Таке рішення ще 5 жовтня 2023 року ухвалив ВАКС, яке частково підтримала Апеляційна палата ВАКС рішенням від 15 лютого, повідомляє «Шиповник».

Як вказується, антикорупційний суд наклав арешт на майно Хоменко та його дружини, а саме: 39/40 квартири, а також половини ще двох квартир; 1/2 автівок Toyota FJ Cruiser 2008 року випуску, Lexus LX570 2015 року випуску, Suzuki Jimny 2020 року випуску та Porsche Cayenne 2008 року випуску. Адвокат Хоменко подав скаргу на арешт майна. Суд скасував арешт лише 1/2 однієї з квартир.

– Апеляційну скаргу адвоката задовольнити частково. Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 5 жовтня 2023 року про арешт майна у кримінальному провадженні скасувати в частині накладення арешту на: 1/2 частини квартири та відмовити у задоволенні клопотання детектива НАБУ у цій частині. В іншій частині ухвалу слідчого судді залишити без змін, а апеляційну скаргу захисника – без задоволення, – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру чотирьом ексгендиректорам заводу «Зоря»-«Машпроект» і одному підприємцю у заволодінні 1,32 млрд грн. Слідство встановило, що керівництво заводу «Зоря»-«Машпроект», яке експортувало продукцію власного виробництва за кордон, організувало схему заволодіння коштами держпідприємства. Для цього з компанією-нерезидентом уклали низку агентських угод, за якими вона нібито мала надавати послуги з пошуку та проведення переговорів з потенційними покупцями продукції держпідприємства щодо укладання з ними відповідних зовнішньоекономічних контрактів.

Новини

5 травня 2024
4 травня 2024