Топ-чиновників Одеської ОВА підозрюють у «схемі» з постачанням тушонки на Миколаївщину

  • 11:44
  • 03.02.2023
a62156c9e93d5d5bcdb9dcdcdea6f038.i999x999x670

Розслідування проти чиновників Одеської ОВА, які підозрюються у присвоєнні мільйонів гривень, стосується закупівлі для Миколаївської області кількох десятків тисяч банок тушонки.

Про це повідомляє Думська.

За даними видання, тушонку купили без тендеру та за завищеними цінами.

Нагадаємо, що в Одеській ОВА розкрили масштабну схему присвоєння мільйонів гривень на товарах гуманітарного та військового призначення. У схемі було задіяно: екс-заступника голови ОВА Олега Муратова (затримано на хабарі), директора департаменту фінансів та депутата облради Марини Зінченко, колишнього співробітника аудиторської служби Андрія Нотевського та директора компанії «Продоптом» Володимира Хоменка.

За словами глави Нацполіції Івана Віговського, лише за одним договором на закупівлю продуктів харчування фігуранти незаконно отримали понад 7 мільйонів гривень. Раніше на підставі рішення Кабінету міністрів України Одеської області виділили 500 мільйонів гривень на закупівлю продовольства (частина пішла до Миколаївської області в рамках проекту «Сусіди») та ще 106 мільйонів на закупівлю спеціального спорядження та військового обмундирування для ТРО та добровольців.

– Замість того, щоб спрямувати кошти на потреби місцевого населення та військових, посадові особи обласної військової адміністрації розробили схему їх присвоєння: товари купували за цінами, які значно вищі за ринкові, а отриману різницю розподіляли між усіма учасниками угоди, - повідомили в поліції.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024