Сєнкевич виступив проти приватизації «Миколаївської ТЕЦ»

  • 08:15
  • 10.01.2023
1200_0_1652185722-2348

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич  під час Second Ukrainian Energy Security Dialogue наголосив, що підприємство «Миколаївька ТЕЦ» не має бути приватизована.

У місті є два підприємства, які постачають тепло – «Миколаївоблтеплоенерго»  і Миколаївська ТЕЦ. На думку міського голови, після закінчення війни їх треба передати у власність громади й модернізувати, а не віддавати у приватну власність, як про це говорили до початку нападу росії.

– Ми розуміємо, що для людей, які будуть приватизувати ТЕЦ, більше цікава електрогенерація, аніж теплопостачання, і тому вони не будуть займатись модернізацією тепломереж, – переконаний Сєнкевич.

До війни, завдяки спільному зі Світовим банком проєкту, у Миколаєві замінили п'ять великих котелень із 95. Як наслідок – споживання газу зменшилось на 20% того обсягу газу, який використовувало підприємство «Миколаївоблтеплоенерго».

Під час війни у місті було зруйновано кілька котелень.

– Ми фактично займались чимось схожим до операцій на відкритому серці: частково відключали котельні, мережі й фактично ремонтували працюючу систему, що називається «на льоту», – розповів мер Миколаєва.

За його словами, зараз у місті запущені усі котельні і тепло пішло в усі будинки. У разі потреби, аварійні бригади оперативно реагують і ліквідують усі аварії.

Новини

5 травня 2024
4 травня 2024