В окупованому Херсоні дідусь на візку зібрав для ЗСУ понад 600 тисяч гривень

  • 08:24
  • 28.09.2022
1664307159-1418

У тимчасово окупованому Херсоні 75-річний волонтер на візку Григорій Янченко півроку збирав допомогу ЗСУ прямо на очах у російських окупантів.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

 

Дідусь щодня виїжджав у центр міста з колонкою, вмикаючи українські пісні.

– Тільки виїжджаю звідти, мене вже чують там. І чекають. Із задоволенням, з посмішками. Це не передати... Їдеш, і всі люди підспівують,– розповів Григорій Миколайович

Всі гроші, які давали йому люди, він пересилав волонтерам на потреби Збройних сил України. За його словами, всі розуміли, для кого він збирав гроші. Деякі кидали рублі або ж свої останні заощадження. Таким чином херсонцям вдалося зібрати понад 600 тисяч гривень.

Григорія Янченка у Херсоні знає кожен. Він став волонтером з 2014 року. За вісім років дідусь передав на фронт майже чотири мільйони гривень.

Нагадаємо, окупація Херсонської області почалася відразу після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого. Вже 3 березня росіяни захопили обласний центр – місто Херсон. Відтоді він перебуває в окупації.

29 серпня, ЗСУ оголосили, що пішли в наступ на півдні. Відразу стало відомо, що українські захисники в Херсонській області прорвали першу лінію оборони російських військових: 109-й полк так званої «ДНР» відійшов зі своїх позицій, а російські десантники втекли з поля бою.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

19 березня 2024
18 березня 2024