У Новій Одесі організували ярмарок на підтримку ЗСУ

  • 08:51
  • 09.09.2024
1920_5757_vtIB37eiMV

У Новій Одесі Миколаївської області сьомого вересня організували інтерактивний ярмарок зі збором грошей на потреби Збройних сил України. Відвідувачів розважали піснями, танцями, безпрограшною лотереєю та майстер-класами. Організаторам вдалось зібрати 72 тисячі гривень.

Детальніше про ярмарок кореспондентам Суспільного розповіла організаторка Аліна із псевдо Незламна киця.

На площі влаштували сцену, перед якою збиралися люди. Цей ярмарок — спільний результат зусиль місцевої влади, волонтерів та містян. На різних локаціях продавали смаколики, вироби ручної роботи, демонстрували вироби, які відправлятимуть на фронт, каже організаторка.

"Кошти збираються на сітки, на енергетичні батончики — на все, що потрібно нашим воїнам, нашим незламним героям", — говорить Аліна.

Відвідувачі ярмарку роздивлялися товари, обирали для себе щось цікаве, здебільшого продукцію, яку виготовляють місцеві волонтери. Учасниця Світлана каже, захід відвідала, аби зібрати гроші для захисників.

"Ми робимо сухий душ, окопні свічки, свічки від комарів. Сітки поперед вас там ви бачите. Всякі смаколики відправляємо (захисникам — ред.)", — додає волонтерка.

Для охочих перекусити, на столах зібрана різноманітна їжа: чебуреки, пиріжки, випічка, солодощі тощо — гроші підуть на ЗСУ. Торгують і дорослі, і діти. Емма з подружкою пропонують відвідувачам свою продукцію — браслети й буси ручної роботи.

Для дітей організували майстер-класи з аквагриму, прикрашання пряників, розмальовок. Родзинка ярмарку — лотерея — 150 гривень, каже учасниця ярмарку Наталія.

"Лотерейка, подарункові сертифікати розігруються. Дуже гарні сертифікати, вони перевищують вартість лотерейки в нас", — розповідає Наталія.

Відвідувачів також розважали співом й танцями артисти на сцені, а з дітьми працювали аніматори. Місцева жителька Вікторія прийшла з сином. Жінка говорить, такі події є важливими для громади й особливо діток, адже багато садочків не працюють, а школи — в онлайн режимі.

Новини

17 вересня 2024
16 вересня 2024
15 вересня 2024