ГУР вже кілька днів проводить кібератаку проти рф – під ударом банки та популярні сервіси

  • 10:20
  • 28.07.2024
38fbce1a381a90f5cd09deba6ee06e08.i999x999x670

Кіберфахівці ГУР продовжують масштабну атаку на цифрову інфраструктуру росіян, яка залучена у забезпеченні військової агресії рф проти України. Операція проти фінустанов рф триває третю добу.

Про це повідомляє Суспільне.

До переліку цілей додалися нові банки, платіжні сервіси, месенджери, розважальні ресурси та соцмережі.

“За даними джерела у ГУР, під ударом найбільші російські банківські установи. Зокрема, Альфа банк, СберБанк, Райффайзен банк та ВТБ Банк. А також – РСХБ Банк, Росбанк, Газпромбанк, Т-Банк та іБанк. На другий день після атаки до списку додалися Промсвязьбанк та Почта Банк. Окрім того, українські кіберфахівці атакували російський інтернет-сервіс для розміщення оголошень Авіто”, - пише видання. 

25 липня під ударом опинилася російська соцмережа VK, месенджер Discord та “Система швидких платежів “СБП”. А ще – національна система платіжних карт “НСПК” та ресурс кіно-відео перегляду Lampa.

Окремі російські установи, зокрема, Альфа Банк, спочатку заперечували, що збій пов'язаний із зовнішнім втручанням. Однак решта банків заявили, що намагаються впоратися з “масштабною DDOS-атакою, спланованою з-за кордону” та подолати її наслідки.

“Проте онлайн-сервіси фінансових установ по всій країні вже третю добу або не працюють зовсім, або працюють нестабільно та з помилками. Через це клієнти по всій росії не можуть зайти в особисті кабінети, здійснити оплату послуг, сплатити за користування громадським транспортом та здійснити будь-які інші фінансові операції”, - зазначило видання.

Ситуацію ускладнює і нестабільна робота російських інтернет-провайдерів. Українські кіберфахівці атакували, зокрема, Білайн, Мегафон, МТС, Теле2 та Ростелеком.

Новини

8 вересня 2024
7 вересня 2024
6 вересня 2024