Кожен командир має пам'ятати: люди не витратний матеріал — Зеленський

  • 07:50
  • 28.07.2024
Зеленский

Президент Володимир Зеленський заявив, що незалежність України «міцно тримається на людях». І тому в Україні мають створити систему реабілітації високого рівня для поранених воїнів.

Про це глава держави розповів під час виступу на першому щорічному міжнародному конгресі з військової медицини та ментального здоров’я «Воїн: життя, здоров’я, боєздатність».

За його словами, українські воїни, мають знати, що держава захищає їх. У цьому, каже Зеленський, різниця між Україною та росією — остання нехтує своїми людьми та не бореться за їхнє виживання. 

Натомість Україна має робити все для захисту життя і здоров’я своїх воїнів, вважає український президент. Він заявив, що завдяки українським медикам в Україні «витримано високий рівень виживання поранених і значний відсоток повернення у стрій».

А втім, ще є багато викликів перед медичною системою. Зеленський розпорядився створити медичну інформсистему для поранених воїнів і тих, кого повернули з полону, яка має запрацювати до кінця року. 

«Кожен командир має пам’ятати: люди — не витратний матеріал. Їхні сили, їхні знання, їхні вміння — важлива цінність для нашої держави», — наголосив президент.

Новини

8 вересня 2024
7 вересня 2024
6 вересня 2024