Завдяки «Народному супутнику» українська розвідка отримала 4173 знімки ворожих об’єктів — це мільярди доларів збитків для рф

  • 07:17
  • 27.06.2024

За два роки використання супутника ICEYE, закупівля якого стала можливою завдяки спільним зусиллям українців, фахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МО) https://t.me/DIUkraine/4026 title="отримали" rel="nofollow" target="_blank">отримали 4173 знімки ворожих об’єктів. Зокрема, серед них:

  • 370 аеродромів; 
  • 238 позицій ППО та радіотехнічної розвідки;
  • 153 нафтобази та склади пального; 
  • 147 складів ракетного, авіаційного озброєння та боєприпасів; 
  • 17 військово-морських баз.

Також в об’єктиві ICEYE перебувають пункти постійної дислокації ворожих сил, його полігони, військові містечка, центри мобілізаційного розгортання. Це дозволяє відстежувати динаміку рухів російських військ з особовим складом, розкривати їх воєнні наміри та вживати заходів для їх зриву.

«Народний супутник» дає змогу стежити за об’єктами військово-промислового комплексу агресора та його мережею логістики, куди належить і незаконний міст між росією та окупованим Кримом.

Перевага космічного апарата ICEYE полягає в його здатності чітко бачити скупчення навіть ретельно замаскованих у лісовій місцевості механізованих підрозділів противника з його технікою.

Супутник дозволяє точно ідентифікувати вид і тип виявлених бойових літаків, кораблів, засобів ППО ворога, а також фіксувати рівень пошкоджень на уражених об’єктах агресора.

Близько 38% з усього масиву даних, отриманих завдяки ICEYE, використали для безпосередньої підготовки вогневого ураження ворога, а це мільярди доларів збитків для росії.

Нагадаємо, влітку 2022 року в межах проєкту «Народний Байрактар» фонд Сергія Притули зібрав 600 млн грн. Гроші на покупку трьох безпілотників для ЗСУ зібрали за три дні. Проте компанія-виробник ударних БПЛА вирішила надати їх безкоштовно. За запитом Міністерства оборони України кошти з цього проєкту спрямували на закупівлю супутника.

Новини

30 червень 2024
29 червень 2024