У Миколаєві на даху пологового будинку №3 розмістять сонячну електростанцію за ₴7,5 мільйона – частину коштів дають благодійники

  • 14:27
  • 25.05.2024
18e87f6f2b814f2b1ec7839b6061aed2.i999x999x670

На даху КНП Миколаївської міської ради "Пологовий будинок №3" по вулиці Київська, 3 встановлять сонячну електростанцію. Загальні вартість робіт наразі складає 7,5 мільйонів гривень. Для цього Департамент енергетики Миколаївської міської ради та Благодійний фонд "Єлоублу Форс Україна" вже уклали договори на ремонтні роботи в рамках двух черг.

Про це свідчать дані системи публічних закупівель Prozorro.

Відмітимо, що Департамент енергетики проводит закупівлю без використання електронної системи. Договір на 1 мільйон 235 тисяч 164 гривні уклали з Приватним виробничо-налагоджувальним підприємством "НІКОІНТЕРМ". В обгрунтуванні зазначено, що договір вирішили укласти саме з цією фірмою, адже Благодійний фонд вже визначив переможця на виконання робіт по ІІ пусковому комплексу. 

"Потреба укладання угоди саме із тим самим підрядником обумовлюється необхідністю забезпечення уніфікації обладнання, а також сумісності інженерних, технічних та конструктивних рішень для пускових комплексів та для унеможливлення виникнення несумісності, пов'язаної з експлуатацією і технічним обслуговуванням об'єкта в подальшому. Реалізація Проекту передбачена у 2024 році. Отже, через недоцільність проведення відкритих торгів, з метою вибору підрядника для виконання частини робіт передбачених Проектом, виникає необхідність у придбанні таких робіт без застосування електронної системи закупівель, що обумовлюється наявністю об’єктивних причин, про які зазначено вище", – йдеться в обгрунтуванні.

Виконати роботи підрядник має до 31 грудня 2024 року. 


Додамо, що на сайті Zakupivli.pro є проведений БО "Благодійний Фонд "Єлоублу Форс Україна" тендер на встановлення сонячної електростанції на даху Пологового будинку №3 у Миколаєві (ІІ черга). В зведенних витратах зазначено, що орієнтовна вартість робіт по першій черзі складає 1 мільйон 496 тисяч 836 гривень, а ІІ черги – 7 мільйонів 114 тисяч 417 гривень. 

І черга передбачає встановлення одного гібридного інвертора встановленою потужністю 12 кВт та акумуляторної батареї ємністю 37,1 кВт·год за кошти Лікарні (закупівля буде проводитись окремо із переможцем даного тендеру на 2-гу чергу).

ІІ черга передбачає додаткове встановлення 5 гібридних інверторів одиничною потужністю 12 кВт, збільшення ємності акумуляторної батареї до 148,4 кВт·год та мережевої сонячної електростанції 60 кВт по змінному струму та 85,8 кВт по постійному струму. Зокрема Благодійна організація "Благодійний Фонд "Єлоублу Форс Україна" виділила на частину робіт 4 мільйона 980 тисяч 346 гривень.

Термін експлуатації обладнання СЕС має бути не менше 20 років, при цьому зменшення вироблення енергії не більше 20% від номінального значення за весь термін служби. Основне обладнання повинне мати міжнародний сертифікат якості IEC. Усі електромонтажні роботи вести у відповідності до ПУЕ та всіх інших діючих нормативних документів, включаючи вибухопожежну безпеку

В тендері БО "Єлоублу Форс Україна" взяли участь 5 компаній, при цьому "Нікоінтерм" запропонувала одну з найвищих цін, а саме 6 мільйонів 345 тисяч 950 гривень. 

Компанія ПВНП "Нікоінтерм" з 2003 року зареєстрована у Миколаєві по вулиці Потьомкінська, 129а. Статутний капітал складає 100 гривень. Власником є Дмитро Колосовський. Також відмітимо, що Дмитро Колосовський є радником голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма, а також директором компанії Solar Service, яка була створена в 2016 році як окреме дочірнє підприємство ПВНП "Нікоінтерм". Solar Service спеціалізується на генерації та акумулюванні сонячної електроенергії.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024