«Вони мають бути відкриті для всіх», — ДЖКГ про доступ до відремонтованих укриттів у миколаївських будинках

  • 11:34
  • 29.03.2024
rb64201-ea9e8e10

Укриття, які ремонтують в багатоквартирних будинках Миколаєва за бюджетні кошти, мають бути доступні для всіх містян, а не тільки для мешканців цих будинків.

Про це розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міськради Дмитро Бездольний, йдеться у статті «НикВести» «Ремонт під кінець року: кому без конкурсу дісталися підряди на укриття у Миколаєві».

Як з’ясувалося, потрапити до деяких укриттів, які ремонтують або вже відремонтували за кошти бюджету Миколаєва, проблематично. Частина з них замкнена, входи у якісь — знаходяться у під’їздах або закритих дворах, куди не можуть потрапити сторонні люди.

Наприклад, вхід до сховища по площі Адміралтейській знаходиться у під’їзді будинку. Щоб потрапити до його дверей, треба зайти у дім, а потім пройти решітку з замком. Поруч на стіні — записка, на якій зазначено, у якій квартирі можна взяти ключ, однак достукатися до її власників нам не вдалося. Сусіди говорять, що ремонтні роботи ще тривають. Однак, як надалі вирішиться питання з доступом, поки невідомо.

Для департаменту ЖКГ подібні випадки — не новина. Дмитро Бездольний говорить, що проблему поки вирішити не вдалося.

— Почали стикатися з тим, що ми робимо найпростіше укриття, а мешканці будинку відмовляються туди пускати когось, крім себе. Звісно вони мають бути відкриті для всіх громадян. І на це є чітка позиція мера. Є випадки коли люди починають додатково вішати замки. І якщо хтось це робить, замок будуть зрізати і відчиняти укриття знов. Або є проблема, коли вхід в укриття знаходиться всередині під’їзду: виникає ще питання з доступом у під’їзд, — говорить Дмитро Бездольний.

Він зазначає, що всі магнітні замки з автоматичним відкриттям дверей у відремонтованих укриттях — дволінійні, мешканці їх можуть підключити до замка під’їзду або хвіртки на вході у двір. 

За його словами, контролювати ситуацію намагається і комунальне підприємство «Захист», що обслуговує відремонтовані відкриття. Однак можливості постійно слідкувати за станом справ у нього немає, тому Дмитро Бездольний радить повідомляти про зачинені укриття у кол-центр міськради. 

— «Захист» стежить, щоб обладнання працювало, все було справне. Тобто є якась періодична перевірка. Але це, звісно, не кожного дня. Якщо людина бачить, що укриття закрите, можна скаржитися у кол-центр, тоді повідомлення одразу потрапляє на КП «Захист» і вони розбираються, — резюмує він.

Новини

27 квітня 2024
26 квітня 2024