Понад 26 млн грн від акцизного податку поповнили місцеві скарбниці Миколаївщини

  • 13:56
  • 28.03.2024
photo

За перші два місяці 2024 року до місцевих бюджетів Миколаївщини надійшло 26,4 млн грн акцизного податку від реалізації алкогольних напоїв у роздрібній торгівлі, що на 4 млн грн більше, ніж за аналогічний період 2023 року.

Про це повідомило Головне управління ДПС у Миколаївській області.

У податковій службі Миколаївщини стверджують, що для забезпечення адекватних надходжень акцизного податку до бюджетів необхідно забезпечити організацію легальної торгівлі підакцизними товарами на місцях.

– Нагадаємо, що перевірки закладів торгівлі та громадського харчування проводяться за скаргами громадян, у яких повідомляється про відмову суб’єкта господарювання проводити розрахунки за придбані товари (послуги) платіжною карткою, незастосування РРО/ПРРО при здійсненні розрахунків за продаж підакцизної продукції тощо.

Додамо, що суб’єкти підприємництва щомісячно сплачують п’ятивідсотковий акцизний податок з реалізації алкогольних напоїв у роздріб, маючи відповідні ліцензії. Платіж повністю зараховується до бюджету тієї територіальної громади, де здійснюється торгівля, – говориться в повідомленні.

ДПС Миколаївщини висловила вдячність всім платникам акцизного податку, які діють у межах закону та сприяють значними внесками до місцевих бюджетів області.

Новини

27 квітня 2024
26 квітня 2024