В мерії пояснили, чому в Миколаєві зупинилось впровадження е-квитка: зараз пріоритетнішим є розвиток системи «Безпечне місто»

  • 12:35
  • 28.03.2024
горсовет

У Миколаєві досі не впровадили електронний квиток у громадському транспорті, оскільки останні два роки увага зосереджена на розвитку системи «Безпечне місто».

Про це йшла мова у вівторок, 26 березня, під час засідання міської комісії з питань законності та гласності, пишуть «НикВести».

«Ми 10 років не сиділи, склавши руки, а ми все ж таки намагались це зробити. Вперше, якщо ви пам'ятаєте, коли ми проводили конкурс, виконком тоді не проголосував двічі чи тричі, якщо не помиляюсь, за кандидатуру однієї з компаній, яка пройшла цей конкурс», — сказав начальник відділу стандартизації Дмитро Канарський.

Дмитро Канарський пояснив, що відсутність впровадження електронного квитка пов'язана з відсутністю бюджетного фінансування на цю ініціативу. Він зазначив, що міська влада планувала, щоhttps://nikvesti.com/ua/news/public/282225> приватні інвестори вкладуть кошти у розвиток системи та будуть забирати частину прибутку, але жодна з цих угод не була укладена.

«Оскільки, згідно з програмою і спільним рішенням з депутатами, ми на цю діяльність взагалі не мали виділяти гроші, тобто це була інвестиційна складова. Ми вважали, що хтось прийде сюди, вкладе свої гроші і буде розвивати систему електронного квитка, і собі якийсь процент від обороту забирати, а нам віддавати якісь там певні проценти», — додав він.

Він зазначив, що наразі місто зосередило увагу на розвитку системи «Безпечне місто», щодо питання впровадження е-квитка планують повернутися згодом.

«Такого рішення, яке б нас задовольнило, теж не було. Потім, на жаль, сталася війна у 2022-2024 роках ми просто не займаємось цим питанням, тому що воно не є пріоритетним, на наш погляд. На наш погляд, зараз пріоритетним є розвиток системи «Безпечне місто», яка досить суттєво впливає на безпеку. Тобто ми обов'язково повернемось далі до електронного квитка, можливо», — пояснив Дмитро Канарський.

 

Новини

27 квітня 2024
26 квітня 2024