Завдаючи ракетних атак по Одесі та Миколаєву, росіяни випробовують чергову стратегію, — ОК «Південь»

  • 15:28
  • 19.03.2024
196545-1_large

Росіяни за останні дні здійснили схожі ракетні удари по Миколаєву та Одесі, поціливши в одне місце два рази. Такі сплановані удари можуть свідчити про те, що окупанти цілеспрямовано випускали снаряди для більшого ураження.

Про це повідомила керівниця пресцентру Сил оборони півдня об’єднаного пресцентру ОК «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Вона наголосила, що росіяни не припиняють тиску на мирне населення та інфраструктуру півдня України.

— Очевидно, що ворог намагається знайти чергову тактику чи тактичний прийом для того, щоб тиснути на населення та інфраструктуру південних регіонів України. Вони просували цей наратив тиску на південь ще перед початком передвиборчої кампанії в РФ і зараз продовжують його просувати як намагання переконати, що південь чекає «русскій мір», — сказала Наталія Гуменюк.

Вона зазначила, що під час ракетних обстрілів окупанти використовували схожу стратегію атак. Вони випускали ракети в ідентичні місця, витримуючи невелику паузу між обстрілами. Таким чином, агресор намагався завдати якомога більшої шкоди серед працівників рятувальних служб та мирного населення.

— Пауза між одним і другим ударом саме передбачає прибуття на місце події відповідних служб і їх негайне реагування. Саме тому під час візиту міністра в Одесу відбувалася нарада з приводу відпрацювання правильного алгоритму для збереження життів людей, в тому числі співробітників екстрених служб. Завдяки цьому вдалося уникнути подібної трагедії в Миколаєві безпосередньо. Пауза була всього декілька хвилин, дві ракети влучили. Очевидно, що ворог намагався поцілити в саме місто Миколаїв і один з його районів, промисловий, — пояснила речниця ОК «Південь».

Новини

27 квітня 2024
26 квітня 2024