У Первомайську хочуть поліпшити туристичний потенціал

  • 11:34
  • 18.03.2024

15 березня 2024 року відбулася робоча нарада під головуванням  Дмитра Малішевського – першого заступника міського голови. На порядку денному було обговорення та визначення туристичних привабливих місць Первомайської міської територіальної громади. 

Головуючий нагадав присутнім, що внаслідок ворожої агресії південь України наразі не може приймати туристів та відпочиваючих на літній період через небезпеку з моря. Тож є необхідність подумати про створення в місті та районі умов для відпочинку наших співвітчизників і туристичних програм для них.

Були висунуті пропозиції щодо поліпшення туристичної сфери, а саме розвитку зеленого туризму, проведення рекламної компанії, удосконалення транспортних розв’язок та логістики для туристів, річкового транспорту, будівництво громадських вбиралень, боротьба з забрудненням довкілля, збереження рідкісних рослин при  будівництві об’єктів, урізноманітнення закладів громадського харчування, встановлення табличок на історичних об’єктах, розробка  цікавих туристичних маршрутів, залучення нових туристичних об’єктів, підвищення рівня компетентності екскурсоводів, завершення ремонту дорожнього покриття в напрямку Грушівки, випуск туристично-сувенірної продукції, тощо.

Промовці наголосили на тому, що поглиблення краєзнавчого аспекту туристичної галузі сприятиме патріотичному вихованню молоді.

Підсумовуючи сказане, Дмитро Малішевський запропонував присутнім підготувати свої пропозиції  у письмовому вигляді і продовжити обговорення даної теми через тиждень.

Новини

27 квітня 2024
26 квітня 2024