У Херсоні через обстріли росіян згорів гуманітарний центр разом зі всією гуманітарною допомогою

  • 11:34
  • 06.12.2023
aejucnz3kcm7c3pfzdlv

В Херсоні російська армія знищила один із найбільших гуманітарних центрів — Херсонський ХАБ.

Про це повідомили у благодійній організації «Благодійний фонд «Я – Херсон», пише видання «Кавун».

Обстріл стався в ніч на 5 грудня 2023 року. Російська армія завдала двох ракетних ударів по гуманітарному Херсонському ХАБУ благодійного фонду «Я – Херсон». Гуманітарний цент розмістили в приміщенні колишнього кінотеатру. Тут не було і немає українських військових або складів із боєприпасами: тут цивільні херсонці отримували гуманітарну допомогу і відповідно там ця допомога зберігалась. 

Фонд заснували влітку 2022 року. В хабі підкреслили: фонд надавав допомогу десяткам тисяч людей в рамках міжнародного гуманітарного права та не мав жодного стосунку до військових об’єктів.

З працівників фонду, волонтерів та відвідувачів ніхто не постраждав. Суму збитків на даний час важко оцінити, кажуть у фонді: «Згоріла будівля хабу і гуманітарна допомога, яку отримували тисячі жителів Херсона та області. Країна-терорист вкотре вчинила воєнний злочин та показала, що воює з мирним населенням і цивільними об'єктами. Особливої цинічності цьому злочину додає те, що його вчинили у Міжнародний день волонтера!»

 

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024