Туск звинуватив уряд Польщі у бездіяльності щодо блокади українського кордону. За два тижні він може прийти до влади

  • 15:28
  • 29.11.2023
617c2059b465399ae28717b107144003

Лідер «Громадянської коаліції» Дональд Туск звинуватив польський уряд у бездіяльності в ситуації з блокадою прикордонних переходів на кордоні з Україною.

Про це повідомляє PAP.

На зауваження журналістів про те, що його уряду доведеться зіткнутися з цією проблемою через два тижні, він відповів, що розвʼязуватиме цю проблему «не через два тижні».

– Я вже сьогодні зустрічаюся з експертами та тими політиками, які будуть займатися цими питаннями», — підкреслив він. — Також сьогодні після обіду у нас все одно буде брифінг з питання перевізників і протесту на українському кордоні.

Говорячи про призначення нового уряду премʼєр-міністра Матеуша Моравецького, він сказав, що «оскільки вони удають, що призначили справжній уряд, то вони могли б і удати й те, що займаються реальними проблемами».

– Таку бездіяльність не можна вибачити, тому що таким чином ми ставимо під загрозу польсько-українські відносини та не дбаємо про польські інтереси, — заявив Туск.

– Цей уряд ставить нас усіх у дуже складну ситуацію. Партія «Право і справедливість», Моравецький і Качинський фатально, дуже по-дилетантськи, непрофесійно і до того ж цинічно розіграли українську карту, — зазначив політик.

За його словами, «з Україною треба жити у дружбі, підтримці, але водночас не нехтувати польськими інтересами».

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024