Гендиректор МАГАТЕ приїде на ЗАЕС, на станції обговорюють подальші кроки після підриву ГЕС

  • 13:42
  • 06.06.2023
756646531090537

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі оголосив, що наступного тижня приїде на Запорізьку АЕС. Наразі безпосереднього ризику для безпеки станції немає, але на ЗАЕС обговорюють подальші заходи після підриву окупантами дамби Каховської ГЕС.

Про це йдеться у заяві Гроссі.

Гендиректор МАГАТЕ зазначив, що дамба Каховської ГЕС була серйозно пошкоджена, що призвело до значного зниження рівня Каховського водосховища. Очільник «Енергоатома» Петро Котін в етері телемарафону пояснив, що зараз станція охолоджується від власного ставка-охолоджувача, який відокремлений від Каховського водосховища.

Сам ставок на ЗАЕС і так звані чаші басейнів, на яких працюють системи безпеки, тримають рівень, як до підриву Каховської ГЕС. Але є питання щодо підживлення: якщо рівень води буде знижуватися у ставку на ЗАЕС чи у чашах, їх потрібно буде підживлювати і для цього у нормальному режимі використовувалася вода із Каховського водосховища.

Зараз на ЗАЕС не працює жоден із блоків. Якби вони працювали, то через випаровування ставок треба було б підживлювати десь за місяць-півтора. Оскільки зараз рівень води у ставку майже не змінюється, його не поповнювали з вересня.

Новини

20 квітня 2024
19 квітня 2024