Секретар РНБО: Україна втратила у 7,5 раза менше людей у боях за Бахмут, ніж росія

  • 10:20
  • 05.06.2023
ed42080-ccda9fb-e54389f-danilov-int--larin-up-

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов в інтервʼю італійському виданню Corriere розповів про втрати російських окупантів у боях за Бахмут.

За його словами, з того часу як росія почала використовувати своїх вʼязнів для ведення війни проти України, зокрема, на Бахмутському напрямку, вона втратила 22 816 окупантів. Практикувати залучення засуджених до бойових дій Кремль почав з 1 вересня, каже Данілов.

Водночас втрати Сил оборони України під Бахмутом у 7,5 раза менші за російські.

На запитання журналіста, чому українська армія «так відчайдушно захищала Бахмут», Олексій Данілов відповів, що Україна не має права здавати міста без опору, тому що «без опору вони [росіяни] б перемогли».

Напередодні заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що в Бахмуті українські війська контролюють південно-західні околиці міста, а ситуацію назвала умовно стабільною. «Вагнерівці», за її словами, остаточно ще не залишили місто.

Вже сьогодні, 4 червня, власник «ПВК Вагнера» Євгеній Пригожин каже, що «з якоїсь причини» армійські підрозділи рф втратили контроль над районом Садів, і ЗСУ там уже облаштували спостережні пункти.

20 травня «ПВК Вагнера» заявила, що повністю захопила Бахмут, але Україна офіційно це спростовує і каже, що тримає позиції на південно-західних околицях міста. Окупанти контролюють майже 100% Бахмуту, але він повністю зруйнований.

Новини

29 березня 2024
28 березня 2024
27 березня 2024