«Сквер «Визволення» відстоюється в адміністративному суді. «Торгівельний центр Концевого» - СТОП!»

  • 15:13
  • 02.12.2019
1-ф_16x9

Вже тривалий час відбувається, можна сказати запекла війна, громадськості за збереження скверу присвяченого «Визволенню міста Миколаєва», що знаходиться на розі пр. Богоявленського та вулиці Будівельників, від забудови багатоповерховим торгівельним центром в, якому було виявлено інтерес депутата, Голови земельної комісії Миколаївської міської ради Ігора Концевого.

Відбулися громадські акції у прокуратури, в мерії, громадський тиск на державні органи, що контролюють будівництво. Виявлено безліч того, що суперечить законодавству, порушено кримінальну справу. Державна архітектурно-будівельна інспекція скасувала містобудівельні умови для зазначеного об’єкта будівництва в зеленій зоні.

25.11.2019 року у Миколаївському окружному адміністративному суді (суддя А. Мельник) відбулося засідання за позовом забудовника ТОВ «Кордон» до державно-архітектурної інспекції, де товариство вимагає скасувати припису про призупиненні робіт з будівництва в сквері.

На розгляд, для громадського контролю, прийшли активісти, представники «Національного корпусу», депутат міськради Т. Суслова.

Громадськість вимагала залучити у процес, у якості третьої особи, мешканку району, яка проживає у безпосередній близькості, і права, якої безпосередньо порушуються – Міли Юрченко. Права Юрченко представляв відомий адвокат – правозахисник Андрій Толпекін:

2-ф.jpg

У активної громадськості давно виникли обґрунтовані підозри, що без участі громади, ДАБІ має підозрілу звичку спеціально програвати в судах усіляким скоробагатькам, що захоплюють народну землю та будують в супереч інтересам пересічних українців.

Суддя А. Мельник прийняв справедливе рішення – залучити Юрченко та Толпекіна безпосередньо до розгляду судової справи. Оголошено перерву для можливості вивчення новими учасниками матеріалів. Чиновники будуть під контролем!

Голова ГО «Комунальна самооборона» Дерев’янко Ігор

Новини

19 квітня 2024
18 квітня 2024