Бетонні укриття в Миколаєві оснащують інтернет-зв’язком та відеоспостереженням

  • 13:44
  • 26.01.2023

Захисні укриття у Миколаєві оснащують інтернет-зв’язком та відеоспостереженням. Спочатку до них під’єднали проводовий інтернет, наразі триває підключення мобільного — на випадок вимкнень електроенергії.

Загалом оснащують 14 укриттів, виготовлених у Миколаєві на одному з підприємств, повідомляє Суспільне Миколаїв.

Зазначається, що всі споруди підключені до системи «Безпечне місто». Це дозволяє оператором, які мають доступ, спостерігати за тим, що відбувається всередині у реальному часі.

Крім того, є зв’язок і з міським кол-центром 15-88. Сигнал про допомогу можна подати тривожною кнопкою.

— Перебуваючи в укритті на моніторі можна спостерігати за транспортом, що під’їжджає до зупинки, щоб не пропустити свій автобус чи тролейбус. Всі монітори захищені, антивандальні, — каже директор КП «Миколаївелектротранс» Юрій Сметана, підлеглі якого доглядають за укриттями.

Начальник управління з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Олександр Герасіменя підкреслив, що бетонні укриття мають захистити жителів міста від уламків та касетних боєприпасів. В одному з них можуть перебувати одночасно до 20 осіб.

Загальна вага укриття — 71 т. Побудоване воно за модульним принципом, аби за потреби споруду можна було легко зібрати і розібрати. Коли зникне загроза ворожих обстрілів, елементи укриття використають для облаштування стаціонарних бомбосховищ.

  • 263872-5.jpg

 

  • 263872-3.jpg

 

Новини

26 квітня 2024
25 квітня 2024