Інсульти та інфаркти в Україні різко помолодшають - МОЗ

  • 11:27
  • 09.12.2022
2788470

У МОЗ прогнозують, що серцево-судинні захворювання, зокрема - інсульти та інфаркти помолодшають в Україні років на 10-15.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко у телемарафоні.

– Щодо серцево-судинних захворювань, то це одна з топ-тем, над якою ми зараз працюємо, щоб бути готовими до тих викликів, які у нас будуть після перемоги України. Інсульти та інфаркти у нас значно помолодшають, років на 10-15 . Тобто, категорія людей, у яких зустрічаються ці хвороби, буде набагато молодшою, - сказав він.

Глава МОЗ також додав, що у четвер відбулася чергова міжсекторальна зустріч за Національною програмою психічного здоров'я.

– На ній ми вкотре показали і існуючі потреби, і потреби, які на нас чекають після нашої перемоги. Саме за ментальним здоров'ям скажу, що десь орієнтовно 10 мільйонів людей потребуватимуть психологічної допомоги. І ми до цього готуємося, щоб потім це не стало окремим викликом, - наголосив Ляшко.

За його словами, у МОЗ готуються і до зростання кількості онкологічних хвороб. Він поінформував, що серед факторів, що ускладнюють раннє виявлення та проведення скринінгу, – і два роки коронавірусу, і повномасштабна війна з РФ, яка триває вже 10 місяців.

Ляшко додав, що МОЗ також має підготувати онкологічну службу аби адекватно реагувати на зростання кількості онкологічних захворювань.

Нагадаємо, російські окупанти вбили мінімум 441 цивільного в трьох областях.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

20 квітня 2024
19 квітня 2024