США нарощують закупівлю боєприпасів для ЗСУ - ЗМІ

  • 08:20
  • 09.12.2022

Міноборони США зробило два великі замовлення, які збільшують виробництво артилерійських снарядів 155 мм для Збройних Сил України.

Про це повідомляє Reuters.

За даними агентства, перший контракт був засекречений і укладений з компанією General Dynamics Ordnance and Tactical Systems Inc., а другий - на 391 мільйон доларів був підписаний з IMT Defense Corp.

Наголошується, що домовленість про створення нової лінії з виробництва компонентів снарядів, а також на виготовлення їх корпусів було укладено наприкінці листопада.

Агентство пише, що протягом останніх місяців США намагалися збільшити потужності з виробництва боєприпасів. Армія прискорила процес придбання зброї, що позитивно вплинуло виконання контрактів.

Крім того, у вересневу резолюцію про внесення правок до оборонних бюджетів США було включено понад півмільярда доларів для інвестицій у заводи з виробництва боєприпасів.

Раніше повідомляли, що Україна попросила США надати касетні боєприпаси. В адміністрації Байдена розглядали цей запит упродовж кількох місяців і не відхилили його категорично.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

24 квітня 2024
23 квітня 2024