За місяць ЗСУ отримали 7 зразків дронів українського виробництва – Резніков

  • 15:20
  • 08.12.2022

Сім зразків БПЛА українського виробництва вже отримало українське військо. Ще близько 20 заявок виробників розглядаються.

– Раніше армія приймала до експлуатації 1-2 зразки БПЛА на рік. Для порівняння: за останні 30 днів до експлуатації в ЗСУ допущено 7 зразків БПЛА українського виробництва, – сповістив міністр оборони України Олексій Резніков.

За словами Резінкова, це стало можливо завдяки зміні правил у сфері залучення інновацій до потреб оборони та спрощенню процедури допуску озброєння та військової техніки до експлуатації у Збройних Силах. 

Міністр зазначив, що тепер розробник, у якого є готовий продукт, може подати заявку до Міноборони на допуск до експлуатації свого виробу. Після отримання офіційного допуску до експлуатації, Міноборони може закупити ці вироби, а ЗСУ ставити їх у штат.

– Раніше ця процедура займала 1,5-2 роки. Сьогодні вона дуже швидка. Головне – щоб виріб мав тактико-технічні характеристики, потрібні для війська, – зазначив очільник МОУ.

За словами Резнікова, зараз на розгляді перебуває ще 19 заявок щодо допуску до експлуатації БПЛА українського виробництва. 

– Ми плануємо ухвалити рішення по ним до кінця року, – наголосив він.

Нагадаємо, ЗСУ назвали ймовірну причину зникнення 10 літаків з авіабази «Дягілєво» в Росії.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

28 березня 2024
27 березня 2024