В «Укроборонпромі» розповіли про успіхи у створенні українського ударного безпілотника

  • 19:47
  • 04.12.2022
1666004284-8968

Державний концерн «Укроборонпром» переходить до фінальної стадії випробувань українського ударного безпілотника з бойовою частиною у 75 кг та дальністю польоту до 1000 кілометрів.

Як розповіла в ефірі інформаційного телемарафону речниця «Укроборонпрому» Наталія Сад, нині низка етапів випробувань позаду.

– Успішних випробувань. І ми переходимо до етапу випробування під дією РЕБ (засобів радіоелектронна боротьби – прим.) на виконання доручення начальника Генерального штабу Збройних сил України. Після того, як ми успішно випробуємо безпілотник під дією РЕБ, ми сподіваємось, що зможемо перевірити його в бойовому застосуванні. Обіцяли до кінця цього року - намагаємося обіцянки дотриматися, - сказала вона.

Нагадаємо, у серпні стало відомо, що «Укроборонпром» спільно із Генеральним штабом Збройних Сил України розробили програму розвитку безпілотних систем для Сил безпеки та оборони нашої держави.

Програма передбачає плідне партнерство з приватними розробниками БПЛА задля швидкого та безпечного виробництва безпілотників на їхніх потужностях.

У жовтні «Укроборонпром» повідомив про те, що завершує розробку українського ударного безпілотника. В концерні розповіли, що він матиме дальність1000 км і вагу бойової частини 75 кг. 

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

29 березня 2024
28 березня 2024